De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema: “Een beetje uit de hand gelopen”

Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. Sinds dit jaar kunnen ze leven van hun avonturen op de fiets. De volgende uitdaging is de lancering van een eigen wielerteam, supportersplatform en kledinglijn.

Dit artikel was eerder te lezen in de allereerste editie van RIDE Magazine van februari 2021

We spreken de mannen nabij het Olympisch Stadion in Amsterdam, in experience store Ride Out. De werkplaats van de fietsenwinkel annex wielercafé is deze ochtend speciaal voor de mannen geopend, op voorwaarde dat iedereen coronavrij is.

Binnen wachten Bas Tietema (26), Josse Wester (27) en Devin van der Wiel (24) op de uitslag van hun coronasneltest. Nieuwsgierig naar de uitslag zijn ze niet. “We hebben het coronavirus alle drie al gehad,” bekent Bas. “Alle vergaderingen hebben we deze winter digitaal gedaan. Een keer zijn we bij elkaar gekomen omdat we documenten moesten ondertekenen. Een dag later hoorde Bas dat hij besmet was,” vult Josse aan. Ze gingen voor twee weken in thuisisolatie. De fiets bleef in de schuur.

Josse en Bas – foto: Vincent Engel

De gevolgen merken ze nog altijd. Vooral tijdens het trainen. “Het is dramatisch voor je conditie,” ervaart Devin. Binnenkort staat een inspanningstest gepland waar de mannen nu al vrees voor hebben. Maar dat is een zorg voor later. Deze dag staat in het teken van


Dit is een verhaal uit RIDE Magazine.
Maak een GRATIS account aan om het hele artikel te lezen.