De Renner, Greg Van Avermaet: “Ik zal sowieso blijven fietsen na mijn carrière”

Greg van Avermaet werd in 2021 door AG2R Citroën binnengehaald als de nieuwe kopman. De regerende Olympische kampioen vormde in dat voorjaar een duo met Oliver Naesen in de kasseienklassiekers. In de Tour de France moest hij proberen het Franse team een ritzege te bezorgen, terwijl hij op de Olympische Spelen in Tokio Belgisch wegkapitein was. We legden de Waaslander een aantal dilemma’s voor, de ene wat lastiger dan de andere.


Dit interview kon je eerder lezen in de RIDE Zomergids 2021

De wielrenner

Wat is je mooiste dag op de fiets?

Je zoekt wellicht één moment? Dan kom ik uiteraard bij mijn Olympische titel in Rio terecht. Een iconische race op een zeer atypische locatie en een wedstrijd die maar om de vier jaar betwist wordt. Dan is er nog de manier waarop ik won. Een dag om nooit te vergeten. Maar ik wil hier wel aan toevoegen dat ook een doodgewone trainingsdag op de mountainbike of de wegfiets een hele mooie dag kan zijn!

Geniepig winnen of de koers maken?

De koers maken. Zo heb ik altijd geprobeerd mijn wedstrijden te rijden. Misschien had ik beter eens wat geniepiger gekoerst, maar


Dit is een verhaal uit RIDE Magazine.
Maak een GRATIS account aan om het hele artikel te lezen.