Remco Evenepoel: “Ik ben harder geworden”

Als één van de allergrootste talenten die het profwielrennen rijk is, wordt Remco Evenepoel al vanaf zijn tienerjaren aanbeden. Maar de nog altijd maar 22-jarige Belg is niet onbesproken. Naast de pro’s zijn er ook de contra’s. RIDE Magazine ging op zoek naar de jongeman áchter de renner. “Ik moet nog een beetje leren omgaan met de tol van de roem,” zegt hij. “Maar ik heb het goed voor met iedereen.”

Dit artikel was eerder te lezen in de RIDE Seizoensgids van februari 2022

Het seizoen 2021 was een turbulent jaar voor Remco Evenepoel. Bijna negen maanden na zijn horrorcrash in de Ronde van Lombardije maakte het wonderkind van Deceuninck-Quick-Step (intussen Quick-Step-Alpha Vinyl) zijn comeback in de Ronde van Italië. Na een sterke openingsweek zakte hij in de tweede helft door het ijs en gaf op. Later volgden nog moeilijke maanden met onder meer een lastige passage op de Olympische Spelen. Pas in het najaar benaderde hij sportief weer zijn verwachte hoge niveau, maar toen was hij op het WK in Leuven betrokken bij een relletje met Wout van Aert en de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout.

Half oktober moest hij mentaal even op adem moest komen van dat beladen seizoen, vertelt hij. “Eigenlijk had ik geen break meer gehad na de eerste lockdown in het voorjaar van 2020. Ook niet na die val in Lombardije, want ik begon vrijwel meteen aan een zware revalidatie. Na dat anderhalve intense jaar was ik toe aan echte rust. En die heeft me goed gedaan. Zowel fysiek als mentaal. Ik genoot met vriendin Oumi van een weekje zon in Dubai en nam daarnaast de tijd om rustig eens alles wat er de voorbije twaalf maanden gebeurd was op een rijtje te zetten. Al moet je dat nu ook niet overdrijven. Er zijn een aantal dingen besproken, maar vrij snel hebben we daar een punt achter gezet, de knop omgedraaid en vooruit gekeken.”


Dit is een verhaal uit RIDE Magazine.
Maak een GRATIS account aan om het hele artikel te lezen.