Tignes, Alpendorp van Jumbo-Visma

Het waren de opvallend geel-zwart bestickerde auto’s met een Nederlands kenteken die direct haar aandacht pakten. Het bergdorp Tignes is al 21 jaar het thuis van de Noord-Hollandse Stéphie Dijkman, waardoor ze na ruim twee decennia weet dat het bergdorp niet een plaats is waar je over de Nederlanders struikelt. Het was voor haar een complete verrassing dat de Jumbo-Visma ploeg in de aanloop naar de Tour de France van 2019 de hoogtestage in het 2.100 meter hoge Tignes afwerkte. “Ik ben meteen op het team afgestapt en heb gevraagd of wij iets voor hen konden betekenen.”

Dit artikel was eerder te lezen in de Zomergids van RIDE Magazine van juni 2021

Inmiddels is Tignes de vaste uitvalsbasis voor de Nederlandse ploeg richting de Ronde van Frankrijk en is het Franse bergdorp zelfs een official supplier van het team. Primoz Roglic vertoeft er zelfs in de winter en maakt op de langlauflatten lange tochten om zijn conditie op peil te houden. Zoals ook de Franse klassementsrenner Thibaut Pinot er een appartement heeft, waar hij rond de kerstdagen verbleef en dagelijks te voet de bergen in trok om ski-touren te maken. En ook de vrouwenploeg Team SD Worx met olympisch kampioene Anna van der Breggen zal hier komende zomer de basis leggen voor de Giro Donne en Tokio 2021.

Beetje bij beetje begint Tignes een wielerenclave te worden

Beetje bij beetje begint Tignes meer een wielerenclave te worden. Waar l’Alpe d’Huez dankzij de Tour wereldberoemd werd als de berg met 21 haarspeldbochten,


Dit is een verhaal uit RIDE Magazine.
Maak een GRATIS account aan om het hele artikel te lezen.