Tour du Vin – Etappe 13

Wielerverslaggever Raymond Kerckhoffs volgt dit jaar voor de 32ste keer de Tour de France. In 1990 was hij met zijn 18 jaar de jongste journalist in de geschiedenis van La Grande Boucle. In al die jaren bouwde hij in vele aspecten een grote liefde op voor Frankrijk. Zo kent hij talrijke mooie plekjes, adressen en regionale gerechten.

Door iedere keer in de restaurants te informeren naar de wijnen van de regio bouwde hij een aardige kennis op van de Franse wijnen. Zijn grote liefde voor wijn bezegelde hij drie jaar geleden door via goede vrienden mede-eigenaar van het Argentijnse wijngoed Alpasión te worden.

Bij iedere rit van deze Tour geeft Kerckhoffs een aantal toeristische- en/of culinaire tips of zoekt hij een wijn die aan deze regio verbonden is. In samenwerking met Vojacek wijnen bestaat de mogelijkheid om via deze link de wijnen te bestellen of zelfs het hele Tour-pakket van 12 wijnen te bestellen inclusief twee mooie cadeaus

Tip van Raymond: Etappe 13: Nîmes – Carcassonne

De eerste keer dat ik in Carcassonne sliep, koos ik Hotel Le Donjon midden in het centrum. Ik wist niet dat dit binnen de vestigingsmuren lag en dat het ’s avonds met alle toeristen op de been een drama was om door de smalle Middeleeuwse straatjes de parking van het hotel te bereiken. Maar eenmaal binnen de ommuring van liefst drie kilometer met welgeteld 52 torens waan je je in een sprookje. Iedere keer als ik hier via de Narbonnaise-poort terugkeer, ben ik weer verbaasd hoe schitterend de grootste vestigingsstad van Europa is. Als je in de Aude (Languedoc-Roussillon) bent moet je Carcassonne echt bezoeken. In de schilderachtige, authentieke straatjes kun je uren dwalen. De Saint-Nazaire kathedraal en het kasteel Comtal zijn bekende bezienswaardigheden. Ik vind het heerlijk om ’s middags te lunchen of ’s avonds te dineren op een van de beschutte terrasjes op het charmante Place Marcou. De betere gastronomische restaurants vind je veelal buiten de stadsmuren, waar je wel kunt genieten van een schitterend uitzicht op het ‘oude’ Carcassonne. Ik kies hier dan toch liever voor de sfeer en een heerlijke Franse bistrot-maaltijd in de oude stad met een mooie salade en een steak au poivre.

‘Coffret blanc’ Proefpakket 6 flessen Tour de France

Laat een reactie achter