Tour du Vin – Etappe 15

Wielerverslaggever Raymond Kerckhoffs volgt dit jaar voor de 32ste keer de Tour de France. In 1990 was hij met zijn 18 jaar de jongste journalist in de geschiedenis van La Grande Boucle. In al die jaren bouwde hij in vele aspecten een grote liefde op voor Frankrijk. Zo kent hij talrijke mooie plekjes, adressen en regionale gerechten.

Door iedere keer in de restaurants te informeren naar de wijnen van de regio bouwde hij een aardige kennis op van de Franse wijnen. Zijn grote liefde voor wijn bezegelde hij drie jaar geleden door via goede vrienden mede-eigenaar van het Argentijnse wijngoed Alpasión te worden.

Bij iedere rit van deze Tour geeft Kerckhoffs een aantal toeristische- en/of culinaire tips of zoekt hij een wijn die aan deze regio verbonden is. In samenwerking met Vojacek wijnen bestaat de mogelijkheid om via deze link de wijnen te bestellen of zelfs het hele Tour-pakket van 12 wijnen te bestellen inclusief twee mooie cadeaus.

Tip van Raymond: Etappe 15: Céret – Andorra

In 2017 startte de Vuelta a España in het Franse Nîmes. Op de derde dag reed ik binnendoor van Perpignan naar Andorra door het Parc Pyrénées Catalanes. Een autoroute die me verraste qua mooie en ruige natuur. In deze rit rijdt het peloton grotendeels de route die ik vier jaar geleden uitstippelde. Het kan hier bloedheet zijn en de Catalaanse en Occitaanse invloeden zijn hier al duidelijk zichtbaar.  In het gebied ten noorden en ten zuiden van Perpignan liggen de wijngaarden van de Côtes-du-Roussillon. Zij leveren vooral donkere, volle wijnen met een aroma van rijpe vruchten en kruiden. Logisch gezien de hitte die hier maandenlang soms het landschap teistert. Al hebben de wijnvelden op de heuvels van zo’n 300 à 400 meter hoogte wel enige verfrissing van de wind vanaf de zijde van de Middellandse Zee. De Tamarius van Domaine Mas Crémat is een bestseller. Werd al eens gekozen tot wijn van het jaar en kreeg van goeroe Harold Hamersma een dikke 9 in zijn beroemde wijngids. De wijnmakers hebben hun roots in de Bourgogne en maken hiermee een ideale huiswijn.

‘Coffret blanc’ Proefpakket 6 flessen Tour de France

Laat een reactie achter