Tour du Vin – Etappe 17

Wielerverslaggever Raymond Kerckhoffs volgt dit jaar voor de 32ste keer de Tour de France. In 1990 was hij met zijn 18 jaar de jongste journalist in de geschiedenis van La Grande Boucle. In al die jaren bouwde hij in vele aspecten een grote liefde op voor Frankrijk. Zo kent hij talrijke mooie plekjes, adressen en regionale gerechten.

Door iedere keer in de restaurants te informeren naar de wijnen van de regio bouwde hij een aardige kennis op van de Franse wijnen. Zijn grote liefde voor wijn bezegelde hij drie jaar geleden door via goede vrienden mede-eigenaar van het Argentijnse wijngoed Alpasión te worden.

Bij iedere rit van deze Tour geeft Kerckhoffs een aantal toeristische- en/of culinaire tips of zoekt hij een wijn die aan deze regio verbonden is. In samenwerking met Vojacek wijnen bestaat de mogelijkheid om via deze link de wijnen te bestellen of zelfs het hele Tour-pakket van 12 wijnen te bestellen inclusief twee mooie cadeaus.

Tip van Raymond: Etappe 17: Muret – Saint-Lary-Soulan

Startplaats Muret ligt net ten zuiden van Toulouse. Ik maak hier een wijnuitstapje ietwat naar het noorden van ‘La Ville Rouge’. De wijnstreek van Cahors volgt de meanders van het dal van de Lot. Hier vindt men veelal Malbec-druiven. Dit is een van mijn favoriete wijndruiven. Het is vanwege de fantastische Malbec-wijnen dat ik enkele jaren geleden in het Argentijnse wijngoed Alpasión ben gestapt. Enkele vrienden van Curaçao zijn dit wijngoed in de Uco Valley (1200-1500 meter) gestart en zochten nog een aantal investeerders. Dit gebied aan de voet van het Andes-gebergte ontwikkelt zich razendsnel wijnregio. Zo zijn o.a. Rothschild, Michel Rolland en Salentein hier gevestigd, terwijl naast het wijngoed van Alpasión ook zanger Bono van U2 een wijngoed is begonnen. Het wijnproject Alpasión kenmerkt ziel en passie. Een groep vrienden deelt hier hun passie voor wijn en het doel is om wijnen van een superieure kwaliteit te maken. Van deze Alpasión Malbec heeft slecht 25% in eiken vaten gelegen. Het belangrijkste kenmerk van deze wijn is het verse fruit; het is de puurste uitdrukking van het terroir.

‘Coffret blanc’ Proefpakket 6 flessen Tour de France

Laat een reactie achter