Tour du Vin – Etappe 19

Wielerverslaggever Raymond Kerckhoffs volgt dit jaar voor de 32ste keer de Tour de France. In 1990 was hij met zijn 18 jaar de jongste journalist in de geschiedenis van La Grande Boucle. In al die jaren bouwde hij in vele aspecten een grote liefde op voor Frankrijk. Zo kent hij talrijke mooie plekjes, adressen en regionale gerechten.

Door iedere keer in de restaurants te informeren naar de wijnen van de regio bouwde hij een aardige kennis op van de Franse wijnen. Zijn grote liefde voor wijn bezegelde hij drie jaar geleden door via goede vrienden mede-eigenaar van het Argentijnse wijngoed Alpasión te worden.

Bij iedere rit van deze Tour geeft Kerckhoffs een aantal toeristische- en/of culinaire tips of zoekt hij een wijn die aan deze regio verbonden is. In samenwerking met Vojacek wijnen bestaat de mogelijkheid om via deze link de wijnen te bestellen of zelfs het hele Tour-pakket van 12 wijnen te bestellen inclusief twee mooie cadeaus.

Tip van Raymond: Etappe 19: Mourenx – Libourne

Deze rit loopt ook grotendeels door de Gascogne met een finale in het gebied waar de witte wijnen van Entre Deux-Mers. Het wijngebied van Bordeaux heb ik enigszins leren kennen tijdens het WK voetbal in 1998 toen ik een maand lang in deze Franse wijnstad (ruim 7000 wijnboeren in de omgeving) zat gestationeerd. Op de enkele vrije dagen die ik daar kende ben ik naar de wijngebieden als Margaux, Saint-Émilion, Paullac, Médoc etc. gereden. Prachtige tochten waar de rijkdom en schoonheid van de streek in opvalt. Die rijkdom tref je ook terug in het centrum van Bordeaux. Een stad die ik in al die weken vrij goed heb leren kennen. Hotel Majestic is een fantastische uitvalsbasis. Het plein bij Grand Théâtre is een prima plek om af te spreken en op een van de terrassen een drankje te doen. Vervolgens ben je dicht bij vele bijzondere plekken van de stad zoals Place de la Bourse, maar je kunt ook heerlijk wandelen aan de kades van de Garonne. De gezellige bistro Café Français aan de Cathédrale Saint-André was destijds ons favoriete restaurant aan een leuk intiem pleintje. Maar culinair heeft Bordeaux met de rijkdom van het wijngebied enorm veel te bieden.

‘Coffret blanc’ Proefpakket 6 flessen Tour de France

Laat een reactie achter