Tour du Vin – Etappe 21

Wielerverslaggever Raymond Kerckhoffs volgt dit jaar voor de 32ste keer de Tour de France. In 1990 was hij met zijn 18 jaar de jongste journalist in de geschiedenis van La Grande Boucle. In al die jaren bouwde hij in vele aspecten een grote liefde op voor Frankrijk. Zo kent hij talrijke mooie plekjes, adressen en regionale gerechten.

Door iedere keer in de restaurants te informeren naar de wijnen van de regio bouwde hij een aardige kennis op van de Franse wijnen. Zijn grote liefde voor wijn bezegelde hij drie jaar geleden door via goede vrienden mede-eigenaar van het Argentijnse wijngoed Alpasión te worden.

Bij iedere rit van deze Tour geeft Kerckhoffs een aantal toeristische- en/of culinaire tips of zoekt hij een wijn die aan deze regio verbonden is. In samenwerking met Vojacek wijnen bestaat de mogelijkheid om via deze link de wijnen te bestellen of zelfs het hele Tour-pakket van 12 wijnen te bestellen inclusief twee mooie cadeaus.

Tip van Raymond: Etappe 21: Chatou – Parijs

Het is jarenlang voor mij een traditie geweest om op weg naar Parijs voor de slotrit het nummer ‘Aux Champs Elysées’ van Joe Dassin af te spelen. Het is een moment waarop je voelt dat weer een Tour de France is volbracht. Waar de wielerwedstrijd drie weken in iedere plaats heel dominant aanwezig is, merk je in de Franse hoofdstad dat het slechts een klein onderdeel van het dagelijks leven is Al blijft het indrukwekkend hoe het deel rond de Champs Elysées een zondag lang wordt afgezet. Qua hotels heb ik nabij de Champs Elysées geregeld geslapen in Hotel Residence du Roy. Meestal verbleven we nabij het Palais de Congrés waar het halve Tour-circus slaapt. De laatste jaren slaap ik daar in het intieme hotel Les Jardins de la Villa dat net om de hoek ligt. Qua eten is het onzinnig om tips in Parijs te geven. Voor ieder wat wils. Na drie weken Franse cuisine snak ik meestal naar een Aziatische maaltijd. De Buddha Bar, vlakbij de Rue du Faubourg, bezoek ik graag. Heerlijk eten en daarna een verdiend drankje. Ik ben hier ooit terecht gekomen op een mooi feest van Lance Armstrong na zijn zoveelste Tour-zege. Die avond pakken ze de Texaan en mij nooit meer af…

‘Coffret blanc’ Proefpakket 6 flessen Tour de France

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *