Tour du Vin – Etappe 3

Wielerverslaggever Raymond Kerckhoffs volgt dit jaar voor de 32ste keer de Tour de France. In 1990 was hij met zijn 18 jaar de jongste journalist in de geschiedenis van La Grande Boucle. In al die jaren bouwde hij in vele aspecten een grote liefde op voor Frankrijk. Zo kent hij talrijke mooie plekjes, adressen en regionale gerechten.

Door iedere keer in de restaurants te informeren naar de wijnen van de regio bouwde hij een aardige kennis op van de Franse wijnen. Zijn grote liefde voor wijn bezegelde hij drie jaar geleden door via goede vrienden mede-eigenaar van het Argentijnse wijngoed Alpasión te worden.

Bij iedere rit van deze Tour geeft Kerckhoffs een aantal toeristische- en/of culinaire tips of zoekt hij een wijn die aan deze regio verbonden is. In samenwerking met Vojacek wijnen bestaat de mogelijkheid om via deze link de wijnen te bestellen of zelfs het hele Tour-pakket van 12 wijnen te bestellen inclusief twee mooie cadeaus.

Tip van Raymond: Etappe 3: Lorient – Pontivy

Vandaag zitten de renners in de streek van de Golf van de Morbihan. Mor Bihan is Bretons voor ‘Kleine Zee’. Het is hier dan ook overal een prachtig samenspel van de zee met de kust. Zo’n uur na de start komen de renners in deze rit door het pittoreske dorpje Auray met het prachtige oude haventje van Saint-Goustan. Dit dertiende eeuwse plaatje ligt verscholen aan het begin van een riviermonding. Het is een van de plaatsen die ik bij toeval heb leren kennen omdat ik hier na een finish in L’Orient in de Tour van 2002 in het karakteristieke Franse hotelletje Le Cadoual aan het Place Notre Dame sliep.

In deze plaats heb je door de straten met kasseien die in Le Nord niet zouden misstaan, de eeuwen oude stenen brug en de vele vakwerkhuizen het gevoel dat je teruggaat in de tijd. In de 16e en 17e eeuw, toen er veel wijn en graan werd verhandeld, was het de op twee na grootste haven in Bretagne. Dat deze periode veel rijkdom in de plaats heeft gebracht, is overal te zien. ’s Avonds kun je heerlijk aan de kade eten en natuurlijk krijg je hier ook verse Fruits de Mer

Laat een reactie achter