Tour du Vin – Etappe 4

Wielerverslaggever Raymond Kerckhoffs volgt dit jaar voor de 32ste keer de Tour de France. In 1990 was hij met zijn 18 jaar de jongste journalist in de geschiedenis van La Grande Boucle. In al die jaren bouwde hij in vele aspecten een grote liefde op voor Frankrijk. Zo kent hij talrijke mooie plekjes, adressen en regionale gerechten.

Door iedere keer in de restaurants te informeren naar de wijnen van de regio bouwde hij een aardige kennis op van de Franse wijnen. Zijn grote liefde voor wijn bezegelde hij drie jaar geleden door via goede vrienden mede-eigenaar van het Argentijnse wijngoed Alpasión te worden.

Bij iedere rit van deze Tour geeft Kerckhoffs een aantal toeristische- en/of culinaire tips of zoekt hij een wijn die aan deze regio verbonden is. In samenwerking met Vojacek wijnen bestaat de mogelijkheid om via deze link deze wijnen te bestellen of zelfs het hele Tour-pakket van 12 wijnen te bestellen inclusief twee mooie cadeaus.

Tip van Raymond: Etappe 4: Redon – Fougères

De finishplaats van deze regio is een stad met een rijke geschiedenis en ook een toeristische trekpleister. In tegenstelling tot het op een klein uur rijden noordelijk gelegen schiereiland Le Mont-Saint-Michel is deze plaats in het Bretonse binnenland veel minder bekend. Hou je ervan om te dwalen door oude straatjes, bijzondere gebouwen te bekijken, lekker te winkelen en heerlijk een terrasje pakken, dan is deze plaats zeker een aanrader.

Fougères ligt aan de voet van de grootste vesting van Europa. Het karakteristieke middeleeuwse kasteel uit 1020, dat een belangrijke rol speelde in de verdediging van het hertogdom Bretagne, is in een prachtige staat behouden en brengt je zo terug naar de vervlogen tijden van weleer. Het is een van de grootste kastelen in Frankrijk. De oudste wijk Vieil is tegenwoordig nog altijd het meest levendige gedeelte van de stad waar in de talrijke vakmanwerkhuisjes cafés en restaurants zijn gevestigd. De stad staat bekend om haar ‘cidre breton’. Om eerlijk te zijn, ik ben hier niet echt een liefhebber van. Geef mij maar een ‘carte des vins’. 

https://shop.ridemagazine.nl/products/coffret-blanc-proefpakket-6-flessen-tour-de-france

 

Laat een reactie achter