Tour du Vin – etappe 6

Wielerverslaggever Raymond Kerckhoffs volgt dit jaar voor de 32ste keer de Tour de France. In 1990 was hij met zijn 18 jaar de jongste journalist in de geschiedenis van La Grande Boucle. In al die jaren bouwde hij in vele aspecten een grote liefde op voor Frankrijk. Zo kent hij talrijke mooie plekjes, adressen en regionale gerechten.

Door iedere keer in de restaurants te informeren naar de wijnen van de regio bouwde hij een aardige kennis op van de Franse wijnen. Zijn grote liefde voor wijn bezegelde hij drie jaar geleden door via goede vrienden mede-eigenaar van het Argentijnse wijngoed Alpasión te worden.

Bij iedere rit van deze Tour geeft Kerckhoffs een aantal toeristische- en/of culinaire tips of zoekt hij een wijn die aan deze regio verbonden is. In samenwerking met Vojacek wijnen bestaat de mogelijkheid om via deze link de wijnen te bestellen of zelfs het hele Tour-pakket van 12 wijnen te bestellen inclusief twee mooie cadeaus.

Tip van Raymond: Etappe 6: Tours – Châteauroux


Dit is een verhaal uit RIDE Magazine.
Maak een GRATIS account aan om het hele artikel te lezen.

In deze rit, die deels langs de Loire (met 1012 kilometer de langste rivier van Frankrijk) gaat, kunnen Herbert Dijkstra en Michel Wuyts het kastelenboek goed gebruiken. De Loire is als wijngebied een grote ‘appélation’. De Sauvignon Blanc is in deze regio dominant, denk aan de Sancerre, Pouilly-Fumé en iets verder weg de Chablis. Een stapje hieronder staat de Touraine, waar de stad Tours in het centrum van de wijngaarden ligt. Deze regio is steeds meer op de kwaliteit en bio gaan inspelen. Van de A.C. Tourane zijn de witte wijnen met vooral de chenin blanc en sauvignon het bekendst. Deze wijnen hebben een sterke prijs-kwaliteit verhouding, van droog tot zoet. Ik heb gekozen voor een verleidelijke sauvignon van Domaine de la Renaudie met tropische accenten van limoen en ananas.

Laat een reactie achter