Tour du Vin – Etappe 9

Wielerverslaggever Raymond Kerckhoffs volgt dit jaar voor de 32ste keer de Tour de France. In 1990 was hij met zijn 18 jaar de jongste journalist in de geschiedenis van La Grande Boucle. In al die jaren bouwde hij in vele aspecten een grote liefde op voor Frankrijk. Zo kent hij talrijke mooie plekjes, adressen en regionale gerechten.

Door iedere keer in de restaurants te informeren naar de wijnen van de regio bouwde hij een aardige kennis op van de Franse wijnen. Zijn grote liefde voor wijn bezegelde hij drie jaar geleden door via goede vrienden mede-eigenaar van het Argentijnse wijngoed Alpasión te worden.

Bij iedere rit van deze Tour geeft Kerckhoffs een aantal toeristische- en/of culinaire tips of zoekt hij een wijn die aan deze regio verbonden is. In samenwerking met Vojacek wijnen bestaat de mogelijkheid om via deze link de wijnen te bestellen of zelfs het hele Tour-pakket van 12 wijnen te bestellen inclusief twee mooie cadeaus.

Tip van Raymond: Etappe 9: Cluses – Tignes

Mijn collega’s met wie ik vele jaren de Tour heb gevolgd, zullen beginnen te lachen wanneer ik dit gerecht noem: Tartifilette. Gegratineerde aardappels met ui, spek en Reblochon-kaas, een specialiteit uit de Franse Alpen. Ja, het is een calorieënbom, maar je moet het geproefd hebben wanneer je in deze regio zit. De Reblochon is een romige kaas, die wordt gemaakt van volle rauwe koemelk van bergkoeien. In de regio zijn er zo’n 150 boeren die de Reblochon mogen produceren. Deze kaas wordt gesmolten ook geregeld gebruikt voor de typische kaasfondue in de Savoie. In Tignes zal ik zeker op zoek gaan naar een restaurant waar deze typische gerechten uit de streek op de kaart staan. Het leuke van Tignes is dat het in de zomer ook een levendige vakantieplaats is waar van alles te doen is. Vaak kom je met de Dauphiné en Tour in de Franse Alpen in skioorden die in juni en juli compleet zijn uitgestorven en waar nauwelijks iets te doen is. Tignes leeft en bruist twaalf maanden per jaar.

‘Coffret blanc’ Proefpakket 6 flessen Tour de France

Laat een reactie achter